Зеленський наклав вето на новий Виборчий кодекс

14.09.2019, 15:15
41995

Президент Володимир Зеленський ветував новий Виборчий кодекс. Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради. У картці законопроекту зазначається, що 13 вересня глава держави повернув парламенту кодекс зі своїми пропозиціями.

Читайте також: Зеленський пообіцяв найближчим часом ухвалення закону про статус ветерана

У пропозиціях, викладених на 10 сторінках, президент вказав, що кодекс, який надійшов йому на підпис, містить положення, які не відповідають Конституції України, не враховують останні позитивні зміни до виборчого законодавства, спрямовані на його удосконалення, не узгоджуються із законодавчими актами, які є базовими у відповідній сфері, не забезпечують належної регламентації й організації виборчого процесу, ефективного контролю за здійсненням виборчих процедур.

Також, на думку президента, положення кодексу потребують техніко-юридичного доопрацювання з метою уникнення численних внутрішніх суперечностей та неузгодження з іншими законодавчими актами. Президент запропонував Верховній Раді повторно розглянути Виборчий кодекс та доопрацювати з урахуванням наведених ним зауважень.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com