Зеленський назвав приблизну кількість загиблих у ЗСУ від початку війни

16.04.2022, 12:32
117551

Президент України Володимир Зеленський назвав приблизну кількість загиблих та поранених військовослужбовців ЗСУ від початку повномасштабної війни, яку розв’язала Росія 24 лютого.

Читайте також: Кинули техніку та “героїчно” ховалися в підвалі: на Донеччині ЗСУ відбили атаку ворога та отримали багато трофеїв

Про це він повідомив в інтерв’ю CNN.

За його словами, на війні з Росією загинуло від 2 500 до 3 000 українських військових та ще понад 10 000 отримали поранення. Частина поранених у важкому стані, тому “складно сказати, як багато з них виживе”.

Український президент не зміг назвати точної кількості жертв серед цивільного населення, оскільки багато з них перебувало на досі окупованій території.

“Дуже важко говорити про мирних жителів, оскільки на півдні нашої країни заблоковані населені пункти Херсон, Бердянськ, на сході — Маріуполь, Волноваха. Ми просто не знаємо, скільки людей загинуло в тій зоні, яка заблокована”, – сказав президент.

Зеленський також наголосив на необхідності швидшого завершення війни, щоб уникнути ще більших втрат.

“Ми всі повинні зробити все можливе, щоб ця війна не була нескінченною. Чим довша вона, тим більше ми втратимо”, – сказав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com