Зеленський оприлюднив відео із поїздки до Золотого та конфлікт з АТОвцями

28.10.2019, 10:30
49212

Володимир Зеленський опублікував 24-хвилинне відео про його поїздку до Золотого-4 на Луганщині, де він на підвищених тонах спілкується з одним із добровольців.

Читайте також: Ветеран АТО, на якого “налетів” Зеленський у Золотому, раніше публічного його підтримував

“2 дні у Золотому. Там, де люди мешкають просто на лінії фронту. Там, де обстріли – не тема мітингів, а цілодобова загроза життю літніх людей і дітей. Там, де всіх об’єднують сподівання на мир. Щирі зустрічі, відверті розмови, спільні надії. Ми зробимо все, щоб не зрадити і не залишити наших людей на Донбасі”, – йдеться у підписі до відео, оприлюдненому на сторінці президента в Facebook.

У відео показано, як Зеленський спілкується з місцевими мешканцями. На всіх включених у відео фрагментах люди запевняють його, що виступають за розведення сил.

Також до відео потрапила скандальна розмова з ветеранами-добровольцями, які оселилися в одному з будинків міста.

Добровольці запитують президента, чи приїхав він відводити війська. На це Зеленський відповів, що приїхав подивитися, що кажуть з цього приводу люди, і додав, що вони виступають за відведення. “Я приїхав говорити з людьми, які тут живуть. Яке їхнє ставлення загалом, що вони про це думають, яка статистика пострілів, як вони до нас ставляться, як вони поважають наших військових”, – сказав Зеленський.

Доброволець на це відповідає: “А нам вони весь цей час казали, що не треба”.

Уже попрощавшись із учасниками акції, Зеленський згадує, що “ми ж не зайшли до них, зброю не подивились”, повертається і говорить ветеранам вивезти зброю з Золотого.

У Зеленського виникла суперечка з добровольцем Денисом. Він казав, що, мовляв, у них зброї в руках нині немає. Розлючений глава держави знову попередив, щоб зброю прибрали. “Я говорю вам по-людськи й маю на це всі законні права. Пацани, приберіть зброю. Це серйозні речі пішли, вивезіть зброю”, – сказав Зеленський.

Читайте також: Володимир Зеленський прокоментував поїздку в Золоте (фото)

Доброволець також нагадав президенту про акції “Ні – капітуляції”, які відбуваються в багатьох містах і, мовляв, Зеленському слід підписати меморандум із протестувальниками.

“Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати”, – сказав Зеленський Денису.

Денис зазначив, що “люди передали президенту інформацію про акції протесту в Україні”, а також щодо бажання зустрітися з ним. “Хто мені передав? В Україні вчора пройшов дощ, ось що мені передали”, – сказав Зеленський.

Денис пояснив, що ветерани війни передали листа голові Миколаївщини з вимогою зустрічі з президентом України.

“Він мені передав, я прочитаю. Послухай, я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь. Я тобі прийшов і сказав – зброю прибери. А ти мене не переводь на акції. Я хотів побачити в очах розуміння. А побачив хлопця, який вирішив, що перед ним якийсь лопух стоїть і переводить мене на іншу тему”, – емоційно сказав Зеленський.

На відео також є заява одного з військових, що саме Золоте під розведення сил не потрапляє: “Це називають розведенням у Золотому, але фактично населений пункт Золоте під розведення не потрапляє. Жодна вулиця. Потрапляє в Катеринівці, фактично там на ділянці розведення проживає чоловік 150”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com