Зеленський ознайомився з ходом робіт з підйому танкера “Делфі” в Одесі

4.07.2020, 19:46
77363

Президент Володимир Зеленський ознайомився з ходом робіт щодо підйому танкера “Делфі” (Delfi), який зазнав аварії на узбережжі Одеси в 2019 році.

Читайте також: Із затонулого поблизу Одеси танкера “Делфі” вилилося пальне (фото)

Сьогодні главу держави на катері доставили до акваторії пляжу “Дельфін”, де перебуває в напівзатопленому стані зазначений танкер, пише УНІАН.

Голова Одеської ОДА Максим Куций проінформував президента про ситуацію, зокрема про те, коли судно затонуло і що відбувається зараз. Представник компанії Smart Marine Concept, яка проводить комплекс заходів щодо підняття судна, Дмитро Євдокимов пояснив, що роботи з видалення судна з узбережжя навряд чи вдасться завершити, як планувалося, до 20 липня. За його словами, форсування відповідних операцій може привести до того, що корпус танкера розколеться просто на пляжі. У такому випадку довкіллю буде завдано істотної шкоди. Разом з тим Євдокимов пообіцяв укластися в зазначений термін. Зеленський поцікавився, чи потрібна якась допомога – ДСНС, правоохоронних органів тощо. Євдокимов повідомив, що допомога поки не потрібна, наразі роботи ведуть водолази. За словами представника компанії, специфіка робіт полягає в тому, що необхідно завести в корпус судна 17 спеціальних повітряних подушок, за допомогою яких танкер “вирівняють”.

Кожна з “подушок” має певний розмір і робиться на замовлення, залежно від обсягу, який займає попередня “подушка”. Зеленський попросив виконавця не затягувати з підняттям танкера. При цьому він наголосив, що в аварії танкера винен судновласник. За словами президента, постійні зволікання з підйомом танкера показують, що “у нас імпотентна влада”, підкресливши, що необхідно прибрати танкер так, щоб нафтопродукти не вилилися в море.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com