Зеленський під час розмови запросив Байдена найближчими днями відвідати Україну

14.02.2022, 09:33
111381

У неділю, 13 лютого, відбулася телефонна розмова між президентами США та України Джо Байденом та Володимиром Зеленським, під час якої обговорили безпекову ситуацію в Україні. Зеленський подякував Байдену за тверду підтримку та запросив відвідати Україну найближчими днями.

Читайте також: Зеленський обговорив з главою Євроради санкції проти Росії

Про це йдеться у пресрелізі Офісу президента за підсумками розмови двох лідерів.

Зазначається, Зеленський та Байден обговорили безпекову ситуацію навколо нашої держави – обмінялися наявною інформацією, її оцінками та обговорили шляхи деескалації. Український президент наголосив, що українська сторона розуміє всі ризики, готова до будь-якого розвитку ситуації.

“Зупинимо будь-яку ескалацію в бік України. Столиця України, Київ, інші міста нашої держави – Харків і Львів, Дніпро й Одеса – у безпеці та під надійним захистом”, – наголосив голова держави.

“Лідери підтвердили єдність позицій щодо важливості продовження політико-дипломатичних зусиль з метою розблокування мирного процесу та відновлення стабільності. Президент України окремо наголосив, що наша держава виступає виключно за мирне врегулювання конфлікту. Було приділено увагу крокам, що здійснюються для деескалації та досягнення миру в межах усіх наявних переговорних форматів”, – йдеться у повідомленні ОП.

Читайте також: З Литви до України прибули зенітно-ракетні комплекси Stinger

У пресслужбі ОП зауважують, що Зеленський високо оцінив активну взаємодію зі США у сфері безпеки й оборони, яка сприяє посиленню спроможностей ЗСУ. Окрім цього, під час перемовини співрозмовники обговорили санкції у разі ескалації агресії Росією.

Наостанок Володимир Зеленський подякував Байдену за підтримку й запросив його відвідати Україну з візитом. Український президент переконаний, що візит американського лідера стане “вирішальними для стабілізації ситуації, буде потужним сигналом та сприятиме деескалації”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com