Зеленський підписав указ, що спрощує видачу посвідчень на проживання білоруським ІТ-фахівцям

4.10.2020, 13:18
85764

Президент Володимир Зеленський підписав указ про спрощення отримання посвідок на проживання в Україні для підприємців і висококваліфікованих спеціалістів, які є громадянами Білорусі, та для членів їхніх сімей. Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Читайте також: Зеленський підписав закон про надання будівельної продукції на ринку

Прес-служба запевняє, що цей документ “сприятиме розвитку інвестиційного потенціалу України та залученню висококваліфікованих ІТ-спеціалістів та інноваторів”.

“Згідно з указом, Кабінет Міністрів має продовжити до 180 днів на рік строк тимчасового перебування на території України громадян Білорусі. Це стосується підприємців, висококваліфікованих спеціалістів, зокрема фахівців у сфері інформаційних технологій та інновацій, імміграція яких відповідає інтересам України, та членів їхніх сімей”, – йдеться у повідомленні.

Уряд оптимізує процес надання дозволів на працевлаштування для громадян Білорусі, скоротивши термін його видачі до п’яти днів. Також він має забезпечити безперебійне функціонування єдиного інформаційного порталу та телефонів гарячої лінії для надання консультацій громадянам Білорусі, які іммігрують в Україну, та визнати білоруські документи, необхідні для працевлаштування в Україні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com