Зеленський підписав закон про електронну торгівлю лікарськими засобами

12.10.2020, 20:16
86456

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який дозволить електронну торгівлю лікарськими засобами в Україні. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Читайте також: Зеленський в кінці місяця відправиться до Туреччини

Відзначається, що документ на законодавчому рівні регулює дистанційну торгівлю ліками.

Зокрема, закон дозволяє суб’єкту господарювання, який має ліцензію на роздрібну торгівлю ліками, здійснювати й електронну роздрібну торгівлю ліками, а також доставляти їх безпосередньому споживачеві.

Документ також встановлює перелік основних вимог до дистанційної торгівлі ліками для аптечних установ, вимог до зберігання, відпуску та їхнього транспортування.

Відповідно до закону, продавець має право доставляти ліки споживачеві власною кур’єрською службою або залучати на договірних засадах кур’єрські служби доставки операторів поштового зв’язку, які повинні дотримуватися умов зберігання медикаментів.

Відповідальність перед споживачем за збереження якості ліків і дотримання визначених виробником умов їхнього зберігання несе компанія-продавець, яка здійснює електронну роздрібну торгівлю.

Очікується, що ліки стануть доступнішими для громадян, оскільки навіть у віддалених районах буде можливо замовити медичні препарати у відділення пошти.

Крім того, закон гармонізує чинне законодавство України у сфері дистанційної торгівлі ліками законодавства Європейського Союзу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com