Зеленський підписав закон про обмеження недоторканості нардепів

29.12.2019, 12:15
58140

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про обмеження недоторканості народних депутатів, ухвалений Верховною Радою 18 грудня ( № 388−IX).

Читайте також: Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію видобутку бурштину

Як повідомляється на сайті глави держави, документ спрямований на “гармонізацію положень законодавчих актів з відповідними конституційними нормами”.

“Водночас з метою забезпечення дотримання гарантій депутатської діяльності закон визначає особливості в частині початку досудового розслідування щодо народного депутата України, затримання, обрання щодо нього запобіжного заходу, проведення слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій”, − йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада 18 грудня ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів з метою приведення у відповідність до закону “Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів” (№2237). Даним законом Кримінальний процесуальний кодекс України доповнюється статтею “Особливості порядку притягнення до кримінальної відповідальності, затримання, обрання запобіжного заходу, проведення слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій стосовно народного депутата України”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com