Зеленський підписав закон щодо виділення коштів на ремонт місцевих доріг

28.06.2020, 13:49
76771

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до Бюджетного кодексу щодо ефективного фінансування розвитку дорожньої галузі. Про це йдеться на сайті Президента України.

Читайте також: Ми маємо поважати права один одного: Зеленський привітав українців з Днем Конституції

Як зазначається, зміни до кодексу дозволять обласним дежавним адміністраціям  залучити додаткове фінансування у вигляді кредитних коштів на ремонти доріг місцевого значення вже в 2020 році.

У документі вказано, що 90% загального обсягу субвенції розподіляється між відповідними місцевими бюджетами (крім бюджету Києва) в залежності від протяжності автомобільних доріг місцевого значення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці на 1 січня року.

Кошти можуть бути спрямовані на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах в розмірі не більше 20% обсягу такої субвенції, затвердженого законом про держбюджет України для відповідного місцевого бюджету.

Читайте також: В Україні хочуть ввести платний проїзд на дорогах: з кого будуть брати гроші

Ці кошти також можна буде направити на погашення і обслуговування місцевого боргу за місцевими внутрішнім і зовнішнім запозиченням, залученими для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення та комунальної власності, в розмірі не більше 30% обсягу такої субвенції.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com