Зеленський підписав закони про касові апарати для ФОПів: подробиці

17.10.2019, 19:33
47525

Президент України Володимир Зеленський підписав закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Читайте також: Президент України призначив 42 нових суддів

Зазначається, що законами запроваджується обов’язковість використання реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями, що працюють у сферах торгівлі та харчування. Разом з цим, таким ФОПам та іншим підприємцям дозволять використовувати безкоштовні аналоги касових апаратів у вигляді додатків на смартфони, планшети та комп’ютери.

Також законами запроваджується механізм кешбеку. Цей механізм передбачає, що споживачі зможуть отримати кешбек у розмірі 100% вартості придбаного товару, якщо виявлять, що продавець продав їм цей товар не за фіскальним чеком (тобто, такий продаж не зареєстрували у податковій).

″Закони спрямовані на захист легального бізнесу від недобросовісної конкуренції, виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків, «сірого» товару, покращення ефективності податкового адміністрування та державного контролю за розрахунковими операціями″, — повідомляють в Офісі президента.

Нагадаємо, що зазначені закони гостро критикують підприємці. Зокрема, деякі великі роздрібні мережі погрожують, що набуття чинності цих законів призведе до закриття їхнього бізнесу. У податковій та уряді ці заяви відкидають, зазначаючи, що на чесний бізнес реалізація цих законів ніяким чином матеріально не вплине.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com