Зеленський подав у Раду проєкт закону про припинення повноважень всіх суддів КСУ

30.10.2020, 10:12
87816

Зеленський вніс до Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження всіх суддів Конституційного Суду. Водночас рішення КСУ про декларації та незаконне збагачення мають визнати “нікчемним”.

Читайте також: Зеленський відреагував на рішення КСУ про систему декларації (відео)

Про це йдеться в тексті документу, опублікованому на сайті ВР, передає РБК-Україна.

Так, Зеленський просить визнати рішення КСУ від 27 жовтня “нікчемним” та таким, що прийнято в умовах реального конфлікту інтересів.

Мова йде про рішення, яким КСУ визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, а також заблокував роботу НАЗК та системи електронного декларування.

Законопроект Зеленського передбачає, що Закон України “Про запобігання корупції” та Кримінальний кодекс України будуть діяти у старій редакції, тобто тій, що діяла до прийняття КСУ рішення від 27 жовтня.

Також Зеленський виступає за припинення повноваження всіх суддів.

“Повноваження складу Конституційного суду України, діючого на момент прийняття рішення Конституційного суду України від 27 жовтня 2020 року № 13-р/2020 у справі № 1-24/2020(393/20), припиняються з дня набрання чинності цим законом”, – йдеться в тексті документу, переданого на розгляд Ради.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com