Зеленський попередив світ про катастрофічне зростання цін, яке стане очевидним вже в липні

27.05.2022, 15:57
120603

Глава держави нагадав, що на сьогодні Росія перекрила доступ до портів у Чорному морі та окупувала українське узбережжя Азовського моря, що призвело до закриття традиційних маршрутів торгівлі.

Читайте також: Не відступаємо, а маневруємо: Міноборони – про наступ росіян на сході

Про це Зеленський сказав у зверненні до політиків і народу Індонезії 27 травня.

Він уточнив, що наразі 22 млн тонн зернових розташовані у сховищах, і України не може скерувати їх на світовий ринок, де вони необхідні.

“Вже відчувається, що ціни на зернові, а згодом і інше продовольство можуть катастрофічно зрости. І вже урядам країн-експортерів продовольчих товарів доведеться приймати рішення щодо закриття експорту тієї чи іншої агропродукції зі своїх країн, щоб утримати внутрішні ціни від вибухового зростання”, – наголосив президент.

За його словами, вже в липні, коли в багатьох країнах закінчаться запаси торішнього врожаю, стане очевидним, що катастрофа справді наближається.

“Погляньте на ціни прямо в магазинах зараз, їхнє зростання – це провісник того, що обов’язково вдарить по людях, якщо нічого не зміниться. Це провісник злиднів для бідних та збідніння середнього класу”, – зауважив Зеленський.

“Тільки уявіть собі, яким політичним хаосом це може закінчитися в деяких регіонах. І це я навів лише один аспект того, як війна, розв’язана Росією, впливає на весь світ. А таких аспектів, крім загрози голоду, хаосу, дійсно багато”, – додав глава держави.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com