Зеленський повідомив про покарання для коригувальника удару по Краматорську

29.06.2023, 10:31
142989

Президент України Володимир Зеленський розповів нові подробиці щодо вчорашнього російського ракетного удару по місту Краматорську Донецької області.

Читайте також: “Для вбитих росіянами 14-річних донечок мати шукає весільні сукні”: подробиці трагедії у Краматорську

Про це він говорив у своєму традиційному вечірньому зверненні у середу, 28 червня.

“Сьогодні весь день тривали роботи на місці теракту. На жаль, кількість загиблих збільшилась. Російські ракети забрали життя 11 наших людей, серед них – три дитини. Мої співчуття рідним. Травмовані та поранені понад 60 людей”, – повідомив президент.

Володимир Зеленський нагадав, що сьогодні працівники Служби безпеки України разом зі спецпризначенцями поліції затримала особу, яка скоригувала цей удар терористів по популярній у місті піцерії.

“Коригувальник проходить за статтею про державну зраду. Можливе покарання – включно з довічним”, – наголосив президент.

Зеленський зазначив, що внаслідок ракетного удару по закладу харчування пошкоджено також сусідні будинки, магазини та автозаправку, під завалами досі можуть перебувати люди.

Український лідер звернув увагу на необхідність посилити міжнародні санкції щодо Росії та її спільників, які допомагають руйнувати українські міста та вбивати українців.

“Кожен, хто допомагає російським терористам знищувати життя, заслуговує на максимальне покарання. І це стосується не лише якихось там колаборантів. Про них усе ясно. Це люди без людяності. Кожен у світі, хто не розуміє, що не можна бути спільником держави-терориста, повинен за це відповідати перед усією міжнародною спільнотою… Спільники держави-терориста повинні розглядатися як зрадники людства й людяності”, – наголосив Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com