Зеленський пропонує створити підгрупу у складі ТКГ для відновлення контролю над кордоном на Донбасі

10.12.2019, 09:13
56153

Президент України Володимир Зеленський запропонував створити підгрупу у рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську щодо відновлення контролю над кордоном на Донбасі.

Читайте також: Володимир Зеленський відкидає можливість своїх прямих переговорів із бойовиками щодо Донбасу

Про це він повідомив журналістам під час прес-підходу у Парижі.

“Є пару ідей. Я почав їх обговорювати – я запропонував створити підгрупу в Мінську, яка займатиметься виключно питанням поетапного (відновлення – ред.) контролю над українським кордоном”, – заявив Зеленський.

Президент зазначив, що під час зустрічі в “нормандському форматі” запропонував, щоб етап з відновлення Україною контролю над кордоном на Донбасі закінчився до виборів на Донбасі.

“У президента РФ позиція з Мінськом узгоджена… на жаль, це найскладніша ситуація і найголовніший програш для України в Мінську – це кордон, те, що було підписано (за Мінськими угодами, відновлення повного контролю над державним кордоном з боку уряду України у всій зоні конфлікту, яке має розпочатися в перший день після місцевих виборів і завершитися після всеосяжного політичного врегулювання – ред.). Але є різні аргументи, тобто я не бачу проблем в “формулі Штайнмаєра” і її не було в “Мінську”. Тобто компроміс за компроміс. Мені здається, що так справедливо. У нього інше бачення. Ми його обговорили”, – додав президент.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com