Зеленський пропонує збільшити штрафи за ухилення від мобілізації

29.05.2020, 20:20
73973

Президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту та визначив як невідкладний законопроект, який передбачає призов резервістів на військову службу в особливий період. Як повідомляється на сайті Верховної Ради, відповідний законопроект №3553 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку” був зареєстрований 28 травня.

Читайте також: Зеленський повідомив, що Україна отримає 500 мільйонів допомоги від ЄС

Як йдеться у пояснювальній записці проекту закону, документ розроблено у зв’язку з необхідністю вдосконалення засад комплектування Збройних сил високопрофесійним складом.

Так, законопроектом передбачається внесення змін до законодавства, зокрема, з приводу реформування місцевих органів військового управління, удосконалення порядку здійснення військового обліку призовників, запровадження військового обліку резервістів, запровадження нового виду військової служби − військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

Зеленський пропонує запровадити нові види адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства про оборону, військовий обов’язок і військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Читайте також: Зеленський посмертно нагородив полковника Межакова

Порушення правил військового обліку буде каратися штрафом від 510 до 850 гривень, за повторне порушення доведеться заплатити 850−1700 гривень. Штрафи за порушення мобілізаційної підготовки підвищать до 1700−3400 гривень для звичайних громадян і до 3400−5100 гривень для посадових осіб, а при повторному порушенні − від 3400 до 5100 від 5100 до 8500 гривень відповідно.

За умисне псування або втрату військово-облікових документів будуть стягувати штраф від 510 до 850 гривень, а при повторних випадках − від 850 до 1700 гривень. Крім того, за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом Зеленський пропонує карати позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com