Зеленський провів телефонну розмову з президентом Польщі Дудою

20.12.2019, 20:12
57296

У п’ятницю, 20 грудня, відбулася телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Читайте також: Зеленський відправився з офіційним візитом до Азербайджану

Про це повідомляє пресслужба українського глави держави.

Під час розмови було обговорено перебіг імплементації домовленостей щодо ситуації на Донбасі, досягнутих під час переговорів у “нормандському форматі” в Парижі 9 грудня.

Зеленський подякував Дуді за активну позицію Польщі в підтримці територіальної цілісності та суверенітету України. Своєю чергою Дуда запевнив, що офіційна Варшава й надалі виступатиме за подовження санкцій проти Росії до повного виконання Мінських домовленостей і відновлення суверенітету України.

Окреме питання розмови – забезпечення енергетичної безпеки в Європі. Зеленський поінформував співрозмовника про кроки, які здійснює Україна задля укладання нової угоди про транзит російського газу до країн ЄС.

Також відзначено позитивні зрушення у питанні видачі Польщею дозволів на міжнародні автомобільні перевезення на поточний рік.

У пресслужбі додали, що співрозмовники торкнулися питань взаємодії в рамках міжнародних і регіональних ініціатив, обговорили пріоритети європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також узгодили графік двосторонніх заходів на наступний рік.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com