Зеленський пригадав перемогу в битві за Мощун та пообіцяв такий результат у боях за Донбас і Крим

22.03.2023, 07:32
137697

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що 21 березня минулого року завершилася битва за село Мощун на Київщині, що стало першим кроком до перемоги в цій війні.

Читайте також: США виділили черговий пакет військової допомоги: це підготовка до контрнаступу — Мусієнко

Про це глава держави розповів у відеозверненні.

“Сьогодні Україна почала відзначати першу річницю перших переможних битв повномасштабної війни – боїв на півночі нашої держави, які призвели до втечі окупанта. Саме 21 березня минулого року завершилася битва за Мощун – маленьке село в Київській області, яке стало першим великим кроком нашої держави до перемоги в цій війні”, – сказав президент.

Він додав, що були й інші такі кроки. Зокрема, це битва за Гостомель, бої за Ірпінь, боротьба на Чернігівщині й Сумщині, битва за Зміїний. А також – жорстоке протистояння на півдні України та унікальна оборонна операція, яка повернула свободу Харківщині.

“Ми прийдемо до такого ж результату і в інших активних діях. У героїчній битві за Донбас, у якій неминуче домінуватиме український прапор. У подальшому протистоянні на півдні, яке відновить нормальне українське життя в Приазовʼї. У поверненні нашого Криму, звідки вже почалася міграція найбільш далекоглядних щурів держави-терориста”, – наголосив Зеленський.

Він додав, що впевненість українців у перемозі та бачення вільного майбутнього для держави, героїзм, який вразив світ, – усе це народилося саме у містах-героях півночі, сходу та півдня.

Усі разом ми повертаємо Україні Україну. Усі разом ми захищаємо й наше майбутнє, і нашу гідність, і нашу свободу, і нашу історію”, – сказав президент.

Він зазначив, що вшанував цього дня героїв битви за Мощун – за Київ – саме там, де буде збудовано меморіал на честь українських воїнів і звичайних мешканців села, чиї життя були забрані цією жорстокою війною.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com