Зеленський привітав українських військових з Днем Збройних сил України (відео)

6.12.2020, 14:14
90911

Президент Володимир Зеленський привітав військовослужбовців з Днем Збройних сил України, подякував їм за те, що захищають державу і забезпечують свободу для українців. Окремо він також привітав військових кореспондентів і волонтерів, які стали невід’ємною частиною ЗСУ.

Читайте також: Разумков привітав військових з днем ЗСУ 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні одне з найважливіших наших свят – День Збройних сил України. День, коли треба бути лаконічнішим, змістовнішим, конкретнішим і щирим. Тому скажу лише декілька речей. Найважливіших.

Перше. Кожен з нас може жити своїм звичним життям, реалізовувати мрії та планувати майбутнє виключно завдяки тим чоловікам і жінкам, які захищають нашу державу у Збройних силах. Саме вони забезпечують для нас свободу. Можливість будувати свій комфорт, шукати своє щастя. Коли вповні це усвідомлюєш, вдячність за це – безмежна. Кожному українцю сьогодні варто про це замислитись.

Друге. Зазвичай цього не роблять, але включив би до кола тих, кого вітають у цей день, також військових кореспондентів і наших волонтерів. Бо таке щире захоплення армією й таку повагу до бійців, як у них, мало в кого ще можна зустріти. А що особливо цінне, то це емоційна підтримка ними воїнів на фронті та після повернення. <…>

І третє. День Збройних сил – це час сказати не тільки про те, що було, і про нашу вдячність воїнам, які врятували Україну від агресії Росії, а й про перспективу. Світ змінюється. Іншим скоро буде й те, як людство воює”, – написав Зеленський і додав, що держава має вкладати суттєві кошти у модернізацію ЗСУ. Він також назвав серйозні загрози майбутнього – штучний інтелект, роботизація, безпілотники, нові форми та методи агресивного впливу на країни та інформаційної боротьби.

“Українці – мирний народ. Ми справді хочемо чесного припинення війни на Донбасі, повернення всіх наших тимчасово окупованих територій і людей. Але не маємо ілюзії, що після цього можна буде розслабитись і не дбати про оборону. Не маємо також жодних ілюзій щодо справжніх намірів країни-агресора.

Стільки наших захисників віддали свої життя, щоб Україна вистояла, що жоден з нас тепер не має права допускати халатності, як раніше. Коли керівники держави зосереджувалися на чому завгодно, крім Збройних сил. Тож дякую за службу! І вітаю всіх з Днем Збройних сил України! Зі святом тих, хто щоденно дарує нам вільне життя”, – підсумував президент.

Він також взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Збройних сил України біля Маріїнського палацу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com