Зеленський привітав з Днем вітчизняного кіно та пообіцяв прихід в Україну кінобізнесу з-за кордону

14.09.2019, 10:46
41968

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Днем вітчизняного кіно й анонсував прихід до України іноземного  кінобізнесу.

Читайте також: Зеленський розповів, що думає про своїх кнопкодавів (відео)

Про це гарант написав на своєму Facebook.

“Декілька днів тому Олег Сенцов сказав, що тепер планує займатися двома чудовими речами – знімати кіно та жити. Для нього, для мене і для всіх українських режисерів, продюсерів і акторів кіно – це ще одна любов, не схожа на жодну іншу. Настав час цю любов засвідчити”, – написав Зеленський.

За словами президента, у багатьох українських майстрів якісні кінопроекти вже давно вималювалися в уяві, тож залишається тільки знімати й показувати їх світові.

“Я мрію і зроблю все, щоб Україна стала потужною кінематографічною державою. Ми маємо налагодити весь кінопроцес – від зйомок до дистрибуції та розвитку кінотеатрів, щоб український кіношник презентував свій самобутній і сучасний мистецький почерк вдома та на міжнародних екранах.

На цьому тижні новий парламент уже здійснив перший крок на шляху до цієї мети, попередньо схваливши законопроект про rebates. Остаточне його затвердження зробить територію України сприятливою для іноземного кінобізнесу. Отже, наші кіновиробники отримають неоціненне – міжнародний досвід, зростання виробництва та багатомільйонні інвестиції. Ми повинні дати українським кінематографістам можливість робити дві чудові речі – знімати кіно та жити”, – зазначив Володимир Зеленський.

“Сьогодні я не просто вітаю з Днем українського кіно. Як вибагливий глядач я разом із мільйонами українців чекаю на захопливі кіноновинки вже у найближчому майбутньому! Створимо українське кіно разом!” – додав Глава держави.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (1)

  • Мені начхати на іноземний кінобізнес! Я хочу бачити своє, українське кіно яке зелені перестали фінансувати. Що, вказівка “з-за поребрика” – знищити все українське?

  • Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com