Зеленський призначить керівником Луганщини колишнього регіонала, який підтримує амністію сепаратистів

6.07.2019, 16:49
32075

Президент України Володимир Зеленський збирається призначити головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького – ректора місцевого університету внутрішніх справ, передає Еспресо.

Читайте також: Зеленський приїде на Закарпаття, щоб представити нового губернатора області

У 2010 році Комарницький став депутатом від Партії регіонів та висловлювався за єдність з Росією.

“Суспільство влаштоване так, що завжди є тимчасові завдання, які можна вирішити, навіть пережити окремо, щоб разом зійтися на більш високому рівні. Але є й інша, корінна сторона проблеми, про яку говорив ще Олександр Солженіцин, – Білорусь, Росія, Україна приречені на возз’єднання. І тут важкувато посперечатися. Якщо ми хочемо, щоб дерево росло, то не повинні викорчовувати коріння”.

Такі висловлювання викликали обурення низки журналістів, які звинувачували Комарницького в підтримці рішення Луганської облради у березні 2014 року, якими та не визнавала нову владу в Києві та “залишала за собою право звернутися за допомогою до братнього народу Російської Федерації”. Комарницький звинувачення відкидає.

Разом з тим, ймовірний голова Луганщини позитивно сприймає ідею реінтеграції Донбасу.

Читайте також: Президент Зеленський призначив голову Львівської ОДА

“Ці п’ять років, напевно, більше імітували питання реінтеграції… Слава богу, що у нас змінився президент і змінилася сама парадигма розуміння реінтеграції, змінилася тональність, у порівнянні з тим, коли тебе не чули”, – говорив Комарницький під час нещодавного круглого столу “Нова політика на Донбасі”, який був організований за участі партії Зеленського “Слуга народу” – зазначив він.

Щодо жителів ОРДЛО Комарницький пропонує три підходи: кримінальну відповідальність проти бойовиків, адміністративну проти сепаратистів і допомога звичайним жителям окупованих територій. Також, він пропонує максимальнот спростити процедури для всіх жителів ОРДЛО щодо виплат.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com