Зеленський розповів про план повернення Криму та Донбасу

30.10.2019, 13:32
49628

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що в Україні має з’явитися державна стратегія безпечної реінтеграції Донбасу та Криму.

Читайте також: “Кожен з нас у боргу перед добровольцями, які захищали нашу Україну”, – Зеленський

Про це повідомляє УП.

Зазначається, що складові цієї стратегії будуть презентовані сьогодні.

“Є дуже важливий момент – це наше бачення, яке підлягає широкому обговоренню, дискусії, заради його покращення”, – сказав Зеленський.

За словами Зеленського, щоб реінтеграція була успішною, стратегія держави має включати чотири складові. Першою є прозорість і публічність – держава має шукати правильні шляхи вирішення проблем разом з громадянським суспільством.

Друга складова – це консенсус: українське суспільству повинне домовитись між собою у питанні повернення Криму і Донбасу.

Третя складова – це реалізм. За словами президента, помилково думати, що ми швидко повернемо Крим і Донбас військовим шляхом, і все станеться, мов за помахом чарівної палички.  Зеленський наголосив, що підхід до реінтеграції має бути зваженим і прагматичним – треба чітко відповісти собі на питання, яка наша головна мета та на які компроміси ми готові йти.

І четверта складова – імплементація, або здатність держави втілювати стратегії у життя, показувати реальні кроки і реальні результати.

Для досягнення цього, за словами президента, має бути єдність, яка “життєво необхідна і для збереження країни, і для спільного вирішення інших викликів”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com