Зеленський розповів про повоєнне відновлення

11.05.2023, 15:02
140392

У середу, 10 травня, президент України Володимир Зеленський провів нараду з урядовцями щодо програм відновлення нашої території та українського життя після бойових дій та війни загалом.

Читайте також: Знайдені у Польщі уламки належать російській ракеті Х-55, яка може нести ядерний заряд – Інститут ВПС

Про це він розповів під час традиційного вечірнього звернення.

“Ми опрацьовуємо всі аспекти відновлення, і кожен з них – у новому безпековому форматі. Економіка та промисловість, ОПК, енергетика, інфраструктура, освітня галузь, соціальна сфера, медицина, зокрема реабілітаційний компонент… Усе те, що має бути побудовано, те, у що готовий інвестувати світ, те, що дасть Україні й українцям надійний захист і впевнений розвиток нашого соціального капіталу”, – наголосив український лідер.

За його словами, протягом травня будуть доопрацьовані конкретні пункти цих державних програм, а вже в червні розпочнеться практична роботу з партнерами щодо наших планів. Йдеться як про відбудову критичних систем, так і стратегічну трансформацію нашої країни.

“Саме тут, в Україні, світ бачитиме, на що здатна Європа. Тут, у нас, в Україні, буде максимум Європи у Європі – максимум можливого з того, на що здатні європейські цінності, на що здатна європейська та глобальна співпраця”, – запевнив президент.

Володимир Зеленський також повідомив про активну роботу з партнерами заради нових оборонних пакетів для України.

“Нові рішення – вже на робочому рівні. Більше захисту для нашого неба, більше можливостей для нашої оборони та руху на землі. Провів сьогодні кілька нарад, де ми все це обговорювали. І очікуємо вже найближчим часом відповідних кроків від партнерів”, – поінформував український лідер.

Протягом дня президент спілкувався з командувачами армії та з керівниками розвідки, а також підписав нові укази про відзначення наших воїнів державними нагородами.

“10-та окрема гірсько-штурмова бригада. 14-та, 28-ма, 53-тя, 59-та й 72-га окремі механізовані бригади. 3-тя окрема штурмова бригада. 27-ма реактивна артилерійська бригада. 112-та окрема бригада ТРО. 67-й окремий стрілецький батальйон. 65-й військовий мобільний госпіталь. Це Лиманський напрямок, Бахмут, Часів Яр, Авдіївський напрямок, Шахтарський. Загалом сьогоднішніми указами відзначені 266 наших захисників і захисниць. Найхоробріші, найдостойніші – ті, чиї життя є життям України, нашої прекрасної та незламної України”, – повідомив Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com