Зеленський розповів про зарплати військовим та пришвидшення розмінування України

14.03.2023, 09:30
137277

Президент України Володимир Зеленський розповів про збільшення оборонного бюджету та нові санкції проти Росії.

Читайте також: Волинянин обматюкав військових, які вручали йому повістку на зупинці громадського транспорту

Про це він сказав 13 березня під час свого звернення до українців.

Президент повідомив, що він провів наради з прем’єр-міністром, головою Верховної Ради, дипломатичним корпусом та внутрішньополітичним блоком Офісу.

“Зокрема, уряд схвалив і пропонує Верховній Раді затвердити зміни до бюджету держави, понад півтрильйона гривень – на оборону, додатково. Усі кошти будуть спрямовані на фінансове забезпечення військових, на підтримку нашого сектору оборони держави, на оборонне обладнання, в тому числі дрони. Зробимо все можливе й неможливе для зміцнення наших воїнів”, – сказав президент.

Зеленський також розповів про гуманітарне розмінування, б станом на зараз понад 170 тисяч квадратних кілометрів нашої території залишаються небезпечними через ворожі міни і снаряди, що не розірвалися.

“Суттєва частина цієї території – це земля наших аграріїв, земля, що оброблялась. Тож сьогодні обговорили, як активізувати цю роботу: пришвидшити гуманітарне розмінування, збільшити відповідну співпрацю з партнерами. І обговорили, як підтримати наших аграріїв. Почалась уже друга посівна за час повномасштабної війни. Минулого року героїчні зусилля наших фермерів, усіх працівників і працівниць аграрної сфери дозволили зберегти українське аграрне виробництво – глобальну роль України як гаранта продовольчої безпеки. І я дякую всім, хто зробив свій внесок у це. Відповідні кроки на підтримку галузі опрацьовує уряд”, – сказав президент.

Зеленський також повідомив, що ситуація в енергетичній галузі в Україні стабілізована, а влада починає готуватися до нового опалювального сезону. Також президент анонсував кроки у боротьбі проти російських злочинців.

“Працюємо і над тим, щоб додати нових санкцій проти Росії. Днями Канада зробила вагомий крок, розширивши санкції на імпорт російського алюмінію і сталі. Я дякую Канаді за це рішення – за цей сигнал міжнародній спільноті. Маємо не лише обмежити здатність держави-терориста обходити існуючі санкції, але й запроваджувати нові – щоб Росія не могла адаптуватись до глобального тиску. Чим меншою буде російська здатність адаптації до санкцій, тим швидше зможемо відновити територіальну цілісність нашої держави і повернути мир Україні”, – сказав президент.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com