Зеленський відповів на петицію про заборону 5G в Україні

21.07.2020, 11:30
78994

Президент Володимир Зеленський заявив, що запровадження стандарту зв’язку 5G в Україні не принесе шкоди здоров’ю, якщо дотримуватися вимог щодо рівня електромагнітного випромінювання.

Читайте також: У “Слузі народу” озвучили позицію Зеленського щодо подачі води в Крим

Як повідомляє Цензор.НЕТ, у відповіді на петицію від 7 квітня із закликом заборонити використання технології 5G в Україні через “вкрай негативний її вплив на здоров’я” глава держави сказав, що на базі проведених Міжнародною комісією із захисту від неіонізуючого випромінювання (ICNIRP) досліджень і рекомендацій Радою Європи були підготовлені рекомендації 1999/519/EC про гранично допустимий рівень електромагнітного випромінювання в діапазоні частот до 300 ГГц, у межах якого застосовуються всі відомі радіотехнології, включно із 3G, 4G, 5G, Wi-Fi, Bluetooth, супутниковим і радіорелейним зв’язком.

“На сьогодні встановлено гранично допустимий рівень електромагнітного випромінювання для радіотехнічних об’єктів, що працюють у діапазонах дуже високих, ультрависоких, надвисоких та надзвичайно високих частотах, а саме в діапазоні частот (хвиль) від 30 МГц до 300 ГГц. Європейський парламент наголошує, що при виконанні рекомендацій щодо допустимого рівня електромагнітного випромінювання для радіочастот 5G не несе шкоди людському здоров’ю”, – йдеться у відповіді Президента.

Також він додав, що, за інформацією ВООЗ, після багатьох проведених досліджень не було виявлено шкідливого впливу на здоров’я бездротових радіотехнологій, в тому числі від 2G, 3G, 4G і 5G.

Читайте  також: За прохідне місце у списку “Слуги народу” вимагають 20 тисяч доларів, – нардеп

Зеленський зазначив, що велика кількість наукових знань про електромагнітні поля свідчить про безпідставність твердження про сприяння мобільних технологій переносу хвороб.

“Відсутні будь-які докази, що підтверджують сприяння 5G у розповсюдженні COVID-19 або будь-якої іншої хвороби чи інфекції. На момент появи COVID-19 переважна більшість країн не мала, і на цей час не має мереж 5G. Отже, вони навіть теоретично не могли сприяти розповсюдженню COVID-19”, – також додав Зеленський.

Крім того, він зазначив, що поки не затверджено план заходів щодо впровадження 5G в Україні у 2020 році.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com