Зеленський відреагував на петицію про заборону гастролей російських артистів

27.10.2021, 18:32
103933

Президент України Володимир Зеленський відреагував на петицію про заборону гастролей російських діячів культури.

Читайте також: Відповідальність за відсутність ковід-сертифікатів у транспорті поклали на плечі пасажирів: штраф – від 17 тисяч гривень

Як повідомляється на сайті глави держави, Зеленський зауважив, що Мінкульт складає перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернень Ради нацбезпеки і оборони, Служби безпеки чи Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Крім того, українським законодавством, а саме статтями 3 та 3-1 закону про гастролі в Україні, визначені обмеження при проведенні гастрольних заходів та встановлено особливості організації і проведення гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни держави-агресора.

Зокрема, забороняється проведення гастрольного заходу, учасником якого є особа, внесена до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Законом також встановлено, що не допускається проведення гастрольних заходів, які популяризують або пропагують державу-агресора та її органи влади, представників органів влади держави-агресора та їхні дії, що створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України.

У відповіді також йдеться, що, відповідно до закону, СБУ розглядає та надає організатору гастрольного заходу відповідь на запит про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина держави-агресора до участі у гастрольному заході.

Крім того, за законом про телебачення і радіомовлення телерадіоорганізації не мають права розповсюджувати програми і передачі, одним з учасників яких є особа, внесена до вищезгаданого переліку.

“З урахуванням викладеного, з метою забезпечення безпеки України, захисту національних інтересів та національного культурного простору, мною надіслано петицію прем’єр-міністрові Д.Шмигалю, секретарю РНБО О.Данілову та голові СБУ І.Баканову з проханням доручити відповідно до компетенції опрацювати внесені пропозиції”, – зазначив президент.

Крім того, Зеленський закликав їх проаналізувати стан дотримання вимог відповідного законодавства, зокрема закону “Про гастрольні заходи в Україні” у частині проведення гастролей, учасниками яких є громадяни держави-агресора, та опрацювати питання щодо удосконалення системи їх організації та проведення, посилення відповідальності за порушення вимог вказаного закону.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com