Зеленський відреагував на рішення Білорусі відпустити бойовиків-“вагнерівців”

15.08.2020, 10:44
81416

Президент України Володимир Зеленський назвав рішення Білорусі віддати бойовиків ПВК “Вагнер” Росії “м’яко кажучи, несправедливим”.

Читайте також: Білорусь віддала 32 затриманих “вагнерівців” назад в Росію

Заяву глави держави розміщено на офіційному Telegram-каналі.

“На мій погляд, це дивно, некоректно й точно неприйнятно в дружніх міждержавних відносинах”, – оцінив вчинок Мінська Зеленський.

Він додав, що “це погана історія, у якій явно знехтували довірою, об’єктивністю й адекватною оцінкою негативних наслідків. Зеленський повідомив, що звернення української генпрокуратури щодо видачі Києву 28 бійців російської компанії, активних учасників війни з Україною, Білорусь залишила без відповіді.

“Вважаємо таке рішення, м’яко кажучи, несправедливим, таким, що не відповідає духу відносин між Україною та Білоруссю, заснованих на принципах поваги та взаємної допомоги”, – йдеться у заяві президента. З

еленський наголосив, що наслідки цього рішення будуть трагічними. Оскільки “вагнерівці” все одно повернуться до свого звичного заняття – розповсюдження війни “Дай Боже, щоб білоруській владі не довелося й на своїй території отримати ще один палаючий і знекровлений Донбас, створити який всі ці “вагнерівці” вміють”, – підкреслив Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com