Зеленський вшанував пам’ять загиблих військових (фото, відео)

14.10.2020, 11:22
86565

Президент Володимир Зеленський 14 жовтня привітав воїнів з Днем захисника України і вшанував пам’ять загиблих під час військових дій за незалежність нашої держави.

Читайте також: Покров Пресвятої Богородиці 2020: що можна і що не можна робити в свято

Він взяв участь в урочистій церемонії на території Маріїнського палацу в Києві та поклав квіти до Стіни пам’яті на Михайлівській площі. На заході також був присутній керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Крім того, на заході склали присягу ліцеїсти Київського військового ліцею імені Івана Богуна, а також були присвоєні почесні найменування бойовим військовим частинам.

“Шановні воїни! Наші захисники, наші герої! Сьогодні для кожного українця надзвичайно важливий та дійсно великий день – День захисника України. День відважних та незламних, день мужніх та непереможних. День тих, завдяки кому ми знаходимось тут, на своїй землі, під своїми синьо-жовтими прапорами, у своїй вільній та незалежній Україні. День тих, хто впродовж століть боронив нашу землю, а у 2014 році захистив Україну від російської агресії і продовжує захищати сьогодні”, – сказав президент.

Володимир Зеленський.

“Ця війна принесла нам колосальні втрати і найболючіші з них – це людські життя, життя найкращих синів і доньок нашого народу, які загинули за нашу незалежність, за Україну”, – додав Зеленський.

Глава держави також повідомив, що в середу, 14 жовтня, поїде на схід України, де зустрінеться з українськими бійцями.

Повний текст промови президента:

Шановні українці, сьогодні ми всі вклоняємося нашим воїнам за мирне небо та спокійний сон в українських містах та селах. Погодьтесь, ми дуже швидко звикаємо до хорошого, сприймаємо це, як звичайний стан речей. Та не маємо забувати, коли ми вечеряємо у ресторані, їдемо з друзями на пікнік, граємось зі своїми дітьми, розважаємось, подорожуємо, одним словом – живемо, що є ті, хто зі зброєю в руках і вдень, і вночі, і в спеку, і в мороз боронять нашу батьківщину. Щоб всі ми могли жити звичайним життям, а Україна мала самостійність і незалежність.

Давайте ніколи про це не забувати. І дякувати нашим героям щодня, а не лише у День захисника України. Хочу зауважити – нехай ніколи не вводить в оману назва цього дня. Це не тільки чоловіче свято. Серед наших воїнів багато відважних та сильних жінок та дівчат, які на рівні з чоловіками можуть мужньо виконувати свій непростий обов’язок. І вони це роблять.

Дякуємо хоробрим чоловікам та жінкам, хлопцям та дівчатам зі Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та інших силових структур. Дякуємо добровольцям, волонтерам, медикам і всім, хто служить Батьківщині.

Дорогі українці! Сьогодні ми робимо все можливе, щоб припинити війну та не втрачати своїх Героїв. Ми робимо все можливе, щоб в Україні настав бажаний мир. Сьогодні 80 день, як оголошено припинення вогню. І, незважаючи на спроби його зірвати, ми маємо надію, що тиша на сході України буде стабільною та постійною.

Я завжди підкреслюю – настання в Україні миру не означає, що ми перестанемо дбати про наше власне військо. Навпаки! Сьогодні ми зосереджені на максимальному розвитку української армії. Ми збільшуємо витрати на сектор безпеки та оборони, активно працюємо для посилення обороноздатності з нашими партнерами. Україна повинна мати не тільки потужні Сухопутні війська, але й сучасну та боєздатну авіацію, військово-морський флот, системи ПВО та багато іншого.

Тільки сильне військо буде запорукою подальшого миру та вільного розвитку нашої незламної України. А сильне військо неможливе без найважливішого – це люди, це наші захисники. Ми докладаємо зусиль, аби кожен, хто служить Україні, відчував наскільки є важливим для держави. Гідне забезпечення та умови для них, для наших захисників і їхніх родин – завдання для нас №1.

Крім того, ми використовуємо потенціал, що відкрився перед Україною після набуття статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Втілення стандартів НАТО та взаємосумісніть наших військ з військами Альянсу – це важливі кроки на шляху України до нашого майбутнього.

А ще сильне військо базується на патріотичних засадах та інтересі молоді до військової служби. І мені дуже приємно тут бачити сьогодні 329 юнаків і дівчат, вихованців Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Це світлі, юні, але впевнені в собі хлопці та дівчата, яка готуються урочисто скласти присягу ліцеїста.

Сьогодні, як і минулого року, я буду на сході разом з нашими бійцями. Я впевнено зможу їм сказати, що у них росте гідна та потужна зміна, нове покоління майбутніх захисників України.

Я вітаю всіх вас з Днем захисника України. Ми відзначаємо його у День українського козацтва та День Покрови Пресвятої Богородиці. Ми знаємо, що наші захисники гідно продовжують славетні традиції козацького війська. І віримо, що Пресвята Богородиця завжди оберігатиме та захищатиме вас. Міцного здоров’я вам та вашим родинам. Завжди повертайтеся живими! Слава українським захисникам! Слава Україні!

Урочиста церемонія в Києві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com