Зеленський встановив дедлайн щеплення більшості українців проти COVID-19

5.05.2021, 17:02
96731

Україні вкрай необхідно прискорити темпи вакцинації населення проти коронавірусу. Наразі головна мета – це забезпечення щепленням більшості громадян до 24 серпня.

Читайте також: Вчені створили препарат на основі антитіл, який нейтралізує штами COVID-19

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час селекторної наради щодо протидії поширенню COVID-19, повідомляє пресслужба ОП. Крім того, глава держави висунув вимогу до уряду щодо посилення комунікації з областями у питаннях із захворюваністю.

До Дня Незалежності більшість українців, які потребують щеплення від COVID-19, мають отримати вакцину. Темпи вакцинації необхідно збільшувати. Крім того, потрібно проводити роз’яснювальну роботу серед людей щодо важливості вакцинації. Адже це – єдиний і найбільш ефективний шлях у боротьбі з пандемією”, – переконаний Зеленський.

Водночас інші учасники наради зазначили, що загальна епідеміологічна ситуація в Україні вже покращилася. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, така тенденція спостерігається уже впродовж шістьох тижнів.

Очільник уряду підкреслив, що для хворих на COVID-19 у лікарнях країни виділено 77 тис. ліжок, забезпечені подачею кисню – 68 264, зайнято – 33 292.

Крім того, Шмигаль озвучив статистику щодо вакцинованих українців: наразі щеплення отримали понад 759 тисяч осібПотужності дозволяють імунізувати по 80-100 тис. громадян на добу.

З свого боку міністр охорони здоров’я Максим Степанов доповів щодо очікуваних термінів постачання вакцин у травні. За його підрахунками, система охорони здоров’я України дає змогу щеплювати навіть по 400-500 тис. осіб на добу у разі наявності достатньої кількості вакцин. Очільник міністерства запевнив, що темпи вакцинації планується нарощувати. Уже зараз в державі працюють 11 тис. кабінетів для цієї процедури.

Ще один важливий етап, за словами Степанова та віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, – підготовка до впровадження в Україні “паспортів вакцинації та імунізації” відповідно до європейських стандартів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com