Зеленський запропонував Ахметову приватизувати державні шахти

25.02.2020, 17:51
64531

Президент України Володимир Зеленський запропонував енергетичному холдингу ДТЕК Ріната Ахметова взяти участь у приватизації неприбуткових державних шахт.

Читайте також: Зеленський призначив головою однієї з райдержадміністрацій коміка з “Ліги сміху” (фото)

Відповідну пропозицію він зробив на нараді з профспілками шахтарів 25 лютого у Києві. За словами Зеленського, інвестор повинен бути потужний у цій сфері, пише 24 канал.

Президент поцікавився у ДТЕК, чи готовий енергохолдинг приватизовувати неприбуткові держахти.

“Якщо вірити статистиці, що у нас багато державних шахт, що не прибуткові. І якщо порівнювати їх з вашими шахтами, і говорити про внесок ДТЕК у цю сферу… У мене до вас запитання: будете приватизувати?” – запитав Зеленський.

На це генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко відповів, що не готовий поки сказати, чи цікаво це компанії. Він також зазначив, що Антимонопольний комітет, швидше за все, буде проти цього.

У відповідь Зеленський пожартував, що вмовить АМКУ не виступати проти приватизації компанією Ахметова державних шахт.

Водночас, міністр енергетики Олексій Оржель уточнив, що сьогодні в Україні з 34 держшахт рентабельні лише 11. Решта потребують державних дотацій. Президент доручив Оржелю провести повний фінансовий і кадровий аудит вугільних підприємств. Далі він має прозвітувати публічно і передати результати до правоохоронних органів.

За дорученням Зеленського Міністерство розвитку громад і територій має розробити спеціальну програму, і подбати про те, щоб навіть за умови закриття шахт люди не залишилися без роботи. Ця програма передбачає і піклування про людей похилого віку, які працювали на шахтах, а також про дітей гірників.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com