Зеленський записав відеозвернення до українців через катастрофу літака МАУ (відео)

9.01.2020, 09:50
59177

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення у зв’язку з авіакатастрофою літака МАУ Boeing-737 під Тегераном.

Читайте також: Зеленський оголосив день жалоби та записав звернення у зв’язку з авіакатастрофою в Ірані

Відео було опубліковано зранку 9 грудня на сторінці президента у Facebook.

Зеленський висловив співчуття родичам та близьким загиблих та пообіцяв, що родинам українців держава надасть всю необхідну допомогу.

“Безперечно, пріоритетом для України є встановлення причин авіакатастрофи. Ми обов’язково дізнаємось правду. Для цього буде проведено детальне та незалежне розслідування відповідно до норм міжнародного права”, – зазначив президент.

Він також нагадав, що розслідування катастрофи здійснить комісія створена іранською стороною і до Тегерану вже прибули українcькі представники для з’ясування причин катастрофи.

“Сьогодні я проведу телефонну розмову з президентом Ірану щодо посилення співпраці з українською стороною для встановлення істини. Закликаю міжнародну спільноту, зокрема Канаду долучитися до розслідування обставин авіакатастрофи”, – додав Зеленський.

Президент анонсував позапланові перевірки українських авіакомпаній та рекомендував українцям поки утримуватися від відвідин Ірану та Іраку.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com