Зеленський заявив, що звільнення полонених є першим кроком деескалації конфлікту в Україні

7.09.2019, 14:17
40848

Президент  Володимир Зеленський виступив перед журналістами після повернення бранців Кремля додому та запевнив, що буде продовжувати вживати всіх заходів задля відновлення миру в Україні.

Читайте також: Зеленський прибув до аеропорту “Бориспіль”, де очікують на приліт українських полонених 

“Усіх вітаю з поверненням наших героїв. Зараз ми можемо говорити про все відверто. 7 серпня 2019 року, незважаючи на будь-які перепони і розмови, у нас відбулась телефонна розмова з президентом Pосії Володимиром Путіном. Ми домовились про перший етап розблокування нашого діалогу, перший етап припинення війни, повернення наших військовополонених, наших моряків, повернення наших територій. Ми домовились створити робочі групи і впродовж місяця говорити дуже предметно, працювати потужно, без брехні, щоб повернути наших хлопців додому.

Ми домовились про звільнення моряків та військовополонених. Я гадаю, що перший етап виконано. Я, як президент України Володимир Зеленський і президент Pосії Володимир Путін зробили все, що пообіцяли, і зробили все, не змінюючи по ходу наші домовленості”, – заявив Глава держави.

Він також сказав, що повернення хлопців – це дуже радісне відчуття, і подякував Офісу, команді та омбутсмену за виконану роботу.

Зеленський також заявив, що робота щодо звільнення Донбасу продожується, і обмін полоненими був першим кроком у врегулюванні конфлікту.

“Ми всі зробили перший крок, і він був складний, але ми знаємо, що далі робити. Далі ми будемо наближуватись до часу повернення усіх наших полонених і продовжувати у Мінському форматі розведення військ двома етапами”, – сказав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com