Зеленський зустрівся з президентами трьох держав у Південній Америці

11.12.2023, 11:01
151101

Глава держави Володимир Зеленський зустрівся з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору.

Читайте також:  Соліст гурту “Без обмежень” заявив, що не можна змушувати людей переходити на українську мову

Про це президент повідомив 10 грудня.

Він висловив сподівання на участь якомога більшої кількості країн Латинської Америки в наступній зустрічі радників у січні 2024 року.

“В Аргентині провів важливі зустрічі з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору. Дякую президенту Сантьяго Пеньї за рішучу підтримку України в межах міжнародних організацій. Обговорили шляхи розвитку торгівлі між Україною та Парагваєм”, — повідомив Зеленський.

Під час переговорів із президентом Луїсом Лакальє Поу глава України висловив вдячність за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Особливу увагу приділили перспективі проведення саміту Україна — Латинська Америка.

З президентом Даніелем Нобоа обговорили можливості розвитку двосторонньої співпраці України та Еквадору: у безпековій сфері, діджиталізації, торгівлі сільськогосподарською продукцією. Запропонував долучитися до імплементації Української формули миру.

“Для нас є дуже важливою підтримка та потужний об’єднаний голос держав Латинської Америки, які підтримують українських людей у війні за нашу свободу й демократію”, — сказав Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com