Земельна і медична реформи будуть завершені – Зеленський

11.03.2020, 08:45
66069

Президент України Володимир Зеленський заявив, що земельна реформа, а також реформа системи охорони здоров’я будуть завершені, а уряд покращуватиме комунікацію із суспільством щодо чутливих питань цих реформ. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Читайте також: Зеленський пояснив причини кадрових змін уряду

“Земельна реформа – це реформа і Президента, і уряду – ми всі несемо відповідальність. Найскладніша реформа, тому що впродовж майже 30 років ніхто не міг навіть почати обговорення законопроекту  у комітетах. Ми закінчимо цю реформу”, – зауважив Зеленський.

За словами глави держави, голосування за законопроєкт про ринок землі у другому читанні – перший етап земельної реформи. Після цього потрібно ухвалити закон про референдум і впорядкувати земельні кадастри.

Крім цього, Зеленський наголосив на доцільності відновлення Міністерства аграрної політики, адже для реалізації реформи “потрібні окремі люди в Україні, окрема інституція”.

Читайте також: Зеленський дав Путіну рік, щоб покласти кінець війні на Донбасі

Водночас президент додав, що задоволений першим етапом медичної реформи, що дозволило підвищити заробітні плати сімейних лікарів та покращити матеріально−технічний стан медустанов. Попри це Зеленський додав, що спротив реалізації цієї реформи “пов’язаний із нерозумінням особливостей змін, що відбудуться”.

За словами глави держави, наразі одним із важливих інструментів є покращення комунікації уряду і суспільства.

“Це не про ваші особисті рейтинги, не про те, що вас “знесуть”, а про те, що просто, можливо, в країни більше не буде шансу”, – додав Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com