Землі загрожує магнітна буря через нову пляму на Сонці: коли очікувати удару

15.05.2023, 23:02
140599

Корональний викид маси від Сонця може вдарити по магнітному полю Землі вже 16 травня. Отже, магнітна буря почнеться завтра.

Читайте також: Гороскоп на завтра: що пророкують зірки

Згідно зі звітом Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA), відносно слабкий викид корональної маси, що повільно рухається, відправився в космос 12 травня.

Це сталося внаслідок виверження сонячної нитки магнетизму у південній півкулі Сонця.
Викид корональної маси може спричинити геомагнітну бурю класу G1 на Землі.

Протягом останніх 24 годин сонячна активність була низькою, згідно з даними NOAA. На свіжих зображеннях Сонця видно сім пронумерованих сонячних плям, де одна з них є новою. Саме у цій плямі на зірці наразі відбувається найбільша кількість спалахів. На думку експертів, пляма AR3305 може стати джерелом сонячних спалахів найближчим часом.

Лікарі рекомендують у подібні періоди дотримуватись графіка сну, знизити навантаження на серцево-судинну систему, а за наявності хронічних захворювань, особливо серцево-судинних, – мати з собою всі необхідні ліки.

Корональні викиди маси — це великі викиди плазми від Сонця, які іноді супроводжуються сонячними спалахами. Корональні викиди маси та спалахи можуть своєю чергою викликати сонячні бурі, викидаючи високошвидкісні потоки заряджених частинок у магнітосферу — область космосу навколо Землі, у якій домінує магнітне поле планети.

Коли це відбувається, магнітне поле Землі слабшає приблизно на 6-12 годин, і для повного відновлення буде потрібно кілька днів.

Сонячні бурі можуть викликати широкий спектр наслідків: від незначних збоїв у роботі супутників до повномасштабних відключень електроенергії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com