Згода на секс: Супрун спростували поширені міфи про секс

14.01.2019, 18:50
7816

Довкола змін до Кримінального кодексу дуже швидко виникло багато міфів. в.о. глави МОЗ Уляна Супрун пояснила, що означає згода на секс та чому важливе розширення понять “сексуальне насильство” і “зґвалтування”.

Читайте також: “Котлети шкідливі для здоров’я”, – Уляна Супрун

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

За її словами, відтепер сексуальним насильством буде також вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи. Раніше ж закон визначав сексуальне насильство як примус до статевих зносин силою або шантажем, або ж якщо особа була в безпорадному стані.

“Важливо, що тепер зловмисники будуть винні у тому, що вони не отримали не тільки однозначної конкретної згоди на секс, а й на будь-які принизливі дії стосовно жертви. Оновлення ж поняття “зґвалтування” полягає в тому, що відтепер ним вважатимуться дії сексуального характеру, що пов’язані з проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи”, – розповіла вона.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com