Зґвалтування в Кагарлицькому відділенні поліції: суд виніс вирок двом правоохоронцям-злочинцям

25.05.2023, 08:31
141120

Двоє колишніх правоохоронців, які три роки тому зґвалтували жінку в Кагарлицькому відділенні поліції, отримали по 11 років ув’язнення.

Читайте також: Як скандальний голова Луцької райради виїхав за кордон (документ)

Ексоперуповноважений Сергій Сулима та ексначальник одного з секторів відділення Микола Кузів зґвалтували Нелю Погребицьку в Кагарлицькому відділенні поліції 2020 року.

Про вирок повідомили авдокатки Анна Калинчук та Олена Сотник у Facebook.

Кагарлицьких поліцейських засуджено до 11 років тюремного ув’язнення 24 травня. Обухівський районний суд визнав чоловіків винними за всіма статтями обвинувачення (146-1, 127, 152 – ред.).

“Позов потерпілої до Національної поліції було повністю задоволено. Неля Погребицька отримає компенсацію за завдану шкоду в сумі 1 мільйон 296 тисяч гривень”, – додали адвокатки.

Нагадаємо, все сталося у травні 2020 року. Нелю Погребицьку викликали до поліційного відділку Кагарлика як свідка. Там, за словами Нелі, всю ніч її били, змушували вдягати протигаз, стріляли над головою з табельного пістолета, приковували наручниками, ґвалтували, погрожували її родині. Сулима та Кузів уже три роки відсиділи, оскільки весь час утримувалися під вартою. Утім, вирок сьогодні отримали не всі підозрювані.

“Загалом у провадженні їх п’ятеро. Суд над трьома іншими експравоохоронцями наразі відклали. Один із них пішов до війська на початку великої війни”, – йдеться у відео.

Додамо, що двоє інших підозрюваних у справі про зґвалтування мобілізувалися за два тижні до оголошення вироку.

“Це сталося під час судового розгляду, на якому було заплановано судові дебати. Кілька тижнів тому – місяць”, – каже прокурор відділу Офісу генерального прокурора України Ігор Харчан.

Свої коментарі щодо ситуації з мобілізованими підозрюваними надали й адвокатки потерпілої.

“Це така дилема, а з іншого боку, ми теж із вами розуміємо, що мобілізація буває різною, є хлопці в Бахмуті, а ми не знаємо, де ці перебувають, можливо восени закінчиться війна, а вони на фронт так і не підуть”, – зазначила Олена Сотник.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com