Жахливі подробиці загибелі Паші Лі розповіли волонтери з Ірпеня

4.10.2022, 18:00
128610

Навколо смерті Паши Лі було чимало чуток, однак з часом волонтери, з якими актор був того злощасного дня, розповіли правду.

Читайте також: Окупанти вдарили ракетами по лікарні в Купʼянському районі: лікар загинув, заклад зруйновано (фото)

Активісти Тарас Мельник та Ірина Мігитко разом із Пашею 6 березня вирушили на авто розвозити їжу мешканцям Ірпеня. По дорозі волонтерам довелося відступити від свого наміченого маршруту.

“Побачили літніх чоловіка і жінку з дівчинкою. Вони благали нас, щоб ми довезли їх до Романівського мосту на виїзді з Ірпеня. Ми погодилися, затовклися всі в машину, і завезли цю родину до мосту”, – розповів Тарас “Главкому”.

По дорозі назад волонтери побачили, як загорівся дах будинку і зупинилися, аби зафіксувати пожежу. Дані про займання вони передавали у відповідні органи, аби ті могли надати допомогу постраждалим. У той самий момент Тарас, який був за кермом, побачив на відстані 70 метрів озброєних окупантів.

“Я інстинктивно кинув кермо і упав праворуч на пасажирське сидіння. Машина почала рухатися сама. За долі секунди в машину полетіли кулі: в лобове скло, в дах, у двері. Як потім з’ясувалося, загалом куль було зо два десятки. Некерована машина виїхала на зустрічну смугу, перескочила через тротуар і врізалася в дерево. З потилиці в мене текла кров – куля пройшла по шкірі, не зачепивши череп”, – згадав жахливий день Тарас.

Одна з куль поцілила у телефон, який досі тримала у руках Ірина – уламки потрапили у очі дівчині і посікли обличчя.

“Я упала між сидіннями біля колін Паші й почула, як він стогне… Над головою в мене літали кулі,. Сліди від куль, які пролітали дотично, залишилися на моєму одязі. Паша спочатку стогнав, потім почав хрипіти. Коли він замовк, у нього розпочалася велика кровотеча. Кров лилася на мене”, – приголомшила подробицями Ірина.

Налякані Тарас і Ірина намагалися покинуту автівку, яка почала диміти. В цей момент до них підбігли російські солдати та з криками почали вимагати, аби волонтери вийшли з машини. Тарас почав пояснювати, що вони не озброєні та лише розвозили продукти мешканцям. На що окупанти відповіли: “Валите отсюда! Бегите!”.

Ірина та Тарас почали тікати, завернувши за кут від окупантів почали кликати на допомогу.

“Ми чекали Пашу, Іру і Тараса. Проте прийшли тільки Іра і Тарас. Іра повідомила, що Пашу розстріляли просто в автомобілі”, – розповіла координаторка штабу Зоряна Міронішена.

Забрати тіло вбитого Лі вдалося не одразу. За словами матері актора, деякі свідки бачили, що спочатку з машини його витягли окупанти, вирішивши, що він один із них. Лише 15 березня волонтер Максим Шевченко зміг добратися до розбитої автівки та забрати тіло актора.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com