“Жарять шашлики в номерах”: арабські туристи дивують поведінкою в Україні

16.08.2021, 12:54
98801

Кількість туристів з Саудівської Аравії в Україні цього літа дійсно вражає. Найчастіше їх можна зустріти в Києві, Львові та Буковелі.

Головна причина – пандемія коронавірусу. Традиційно саудівці проводять літо в Європі, в США, в Грузії і в інших країнах. Але COVID-19 вніс свої корективи. Ряд країн посилили вимоги для перетину кордону, а в деяких – неблагополучна ситуація із захворюваністю.

З цієї причини в Саудівській Аравії звернули увагу на Україну. З червня місцевий авіаперевізник FLYNAS організував щоденні прямі рейси Ер-Ріяд – Київ, трохи пізніше – Ер-Ріяд – Львів, Джидда – Київ. В нашу країну хлинув величезний потік туристів.

Як пише “Обозреватель“, відпочиваючим зі східних країн дуже подобається наша природа, клімат і визначні пам’ятки, а ось у готельєрів, які їх приймали, залишилося двояке враження.

“У п’ятимісний номер готелю заселилася родина з 16 осіб. Саудівці відмовилися доплачувати або виселятися, з ними не могли нічого зробити. Господиня іншого готелю розповідала, що її арабські гості поставили у дворі балон з газом і почали смажити баранів і готувати рис з запашними спеціями. Крім того, вони дуже багато і голосно молилися, чим заважали іншим відпочивальникам “, – розповів український турист Олександр Космач.

З 19 по 23 липня відзначається важливий мусульманське свято Курбан-байрам, під час якого потрібно принести в жертву вівцю або барана.

Інцидент з жертвопринесенням був також в готелі Ribas Karpaty. Там родина арабів здивувала персонал тим, що барана зарізали за всіма релігійними правилами прямо в номері.

При цьому, як кажуть готельєри в Буковелі, загальне враження від напливу арабських туристів залишилося позитивне.

“Я не можу сказати нічого поганого щодо їх поведінки. Я не помітила, щоб відпочиваючі навіть курили в номері. Були туристи з Еміратів. Гості дуже хороші теж. Звичайно, вони відрізняються. Але якщо всіх оцінювати за п’ятибальною шкалою, то їм п’ять”, – сказала керуюча Diamond Hotel Spa Resort.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com