Жінка, яка померла від коронавірусу в Івано-Франківську ходила на роботу і відвідувала поліклініку

20.03.2020, 18:16
67085

В Івано−Франківську розшукують та ізолюють усіх, хто контактував із 56−річною містянкою, померлою від коронавірусу. Виявилося, що до того як жінці встановили діагноз, вона ходила до поліклініки, повідомляє ТСН.

Читайте також: COVID−19: китайські медики опублікували симптоми по днях

Тепер увесь медперсонал, з яким вона контактувала, та їхні родичі − відправлені на самоізоляцію. Приміщення поліклініки, кабінет та коридори, дезинфікують ще з того дня, коли жінку у важкому стані госпіталізували до інфекційки із задухою, а наступного дня вона померла. Крім того, до спеціального боксу госпіталізували її чоловіка як контактного. Хоча жодних симптомів коронавірусу у нього наразі немає. Медики припускають, жінка могла підхопити вірус саме від нього, бо чоловік нещодавно повернувся додому із Чехії

“Також відібраний мазок у можливо контактного сина. І сьогодні відправлені до вірусологічної лабораторії Києва”, − каже директор Івано−Франківського обласного лабораторного центру Роман Савчук.

Жінка працювала на одному з підприємств у місті. Там зокрема виробляють сухий яєчний порошок. Зараз воно закрите на карантин. Ким саме вона там працювала і чи мала доступ безпосередньо до готової продукції, наразі невідомо.

Похована жінка буде із дотриманням усіх вимог епідеміологічної безпеки.

Тим часом обласну інфекційну лікарню звільняють від пацієнтів − задля тих, у кого підозрюють коронавірус. Хворих переводять до іншої лікарні.

Читайте також: В Польщі зареєстрували шосту смерть від COVID-19: померла молода жінка

Швидкі−тести та тест−системи в області з’являться вже цими вихідними, обіцяють чиновники. Наразі в обласній інфекційній з підозрою на коронавірус на вердикт лабораторії чекають 5 пацієнтів. 10 − вже отримали негативний результат.

Карантин в Івано−Франківську обіцяють зробити ще жорсткішим. Зокрема  планують  розігнати усю стихійну торгівлю, на ринки та до магазинів пускатимуть одночасно не більше 10 людей. Мер Івано−Франківська збирається звернутися до президента та уряду з проханням запровадити в Україні надзвичайний стан, аби зупинити стрімке поширення  коронавірусу.

Нагадаємо, 19 березня в Івано−Франківську померла жінка, інфікована коронавірусом COVID−19. 

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com