Журналістам агенції “Слідство.Інфо” заборонили відвідувати Раду

28.10.2020, 22:49
87714

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова, який очолює народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Нестор Шуфрич, заборонив журналістам агенції “Слідство.Інфо” відвідувати парламент, повідомила керівниця цієї агенції, журналістка-розслідувачка Анна Бабінець.

Читайте також: Під Києвом вночі спалили автомобіль знімальної групи програми розслідувань “Схеми”, журналісти оприлюднили версії (фото)

За її словами, така заборона пов’язана з тим, що журналісти “Слідства.Інфо” не всебічно, на думку комітету, висвітлюють роботу Верховної Ради.

До слова, агенція “Слідство.Інфо” за час своєї діяльності провела низку гучних розслідувань і створила кілька проектів, які допомагають громадськості краще дізнаватися про зловживання у владі загалом і у Верховній Раді зокрема.

“Це наш проект “Посіпаки” про помічників народних депутатів змусив ВР нарешті почати оприлюднювати імена помічників, які раніше були засекречені. Це наш фільм “Клуб книголюбів” розповів про те, як продаються голоси у парламенті – окремо чи цілими фракціями. Це ми розповіли всім про куплене румунське громадянство парламентаря Олександра Дубінського. Це ми знайшли приховану закордонну нерухомість нардепів Палиці та Гереги. А нещодавно показали, як депутати-багатії звертаються по грошову допомогу з бюджету”, – навела Бабінець приклади роботи агенції “Слідство.Інфо”.

Вона звернула увагу на те, що депутатів, які не відвідують засідань парламенту, не позбавляють мандатів, тоді як журналістів, які змушують парламент працювати відкрито, депутати позбавляють акредитації.

Читайте також: Мармурові скульптури та фонтани в античному стилі: журналісти показали палац Ахметова під Києвом (відео)

“Ми у 2Слідстві.Інфо2 вбачаємо у такому рішенні ВР наступ на свободу слова та тиск на незалежні медіа з боку держорганів. Будемо його оскаржувати і обов’язково повідомимо про це всі впливові міжнародні організації”, – наголосила Бабінець.

“Слідство.Інфо” – незалежна розслідувальна агенція, створена у 2012 році. Більш ніж три роки редакція “Слідства…” виготовляла щотижневу телевізійну програму журналістських розслідувань. Від 2018 року наша редакція створює повноформатні документальні розслідувальні фільми й текстові розслідування.

Пізніше з’ясувалося, що загалом комітет позбавив акредитацію 22 ЗМІ. Це відбулося на прохання керівниці прес-служби апарату Верховної ради Ірини Кармелюк. На засіданні комітету, яке відбулося 20 жовтня, вона заявила, що ЗМІ, яких було запропоновано позбавити акредитації, не надали своїх матеріалів про роботу Верховної Ради.

За словами Кармелюк, “це не обмеження журналістів”. Вона додала, що якщо вони доведуть, що висвітлюють роботу парламенту, то їм можуть поновити акредитацію.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com