Журналісти показали колишню резиденцію Онуфрія у Лаврі, де молилися за російських військовополонених

2.09.2023, 16:03
146077

Журналісти відвідали закритий об’єкт на території Києво-Печерської лаври – колишню резиденцію предстоятеля Української православної церкви МП митрополита Онуфрія (Ореста Березовського). Зокрема там, крім приватних покоїв, розташовані сауна та трапезна.

Читайте також: “Замість життя – виживання”: що відбувається в Маріуполі зараз (фото)

Про це повідомляють журналісти “Схем”.

Триповерхова будівля Онуфрія розташована на території заповідника у Нижній лаврі. Серед покоїв – приміщення, де раніше відбувався священний синод Московського патріархату. Саме там зачитували молитви за російських військовополонених. Представники УПЦ (МП) вивезли з резиденції всі меблі, ікони та зняли освітлення.

Журналістам екскурсію закритим об’єктом провів виконувач обов’язків намісника Києво-Печерської лаври архімандрит Авраамій.

“Це ця кімната, де вирішувалася доля Московського патріархату”, – пояснив Авраамій.

Крім того, у колишній резиденції Онуфрія є трапезна.

“Трапезна, де відбувалися великі свята, великі події якісь, урочисті заходи. І, звісно ж, тут знаходилася тільки така і духовна вища еліта, і з мирян, знову-таки, не смертні люди. Це були представники такої вищої еліти, які були благодійниками УПЦ (МП), які підтримували різними способами цю ідеологію «руського міру», і тут святкували якусь-таку перемогу в тому, що їм вдалося вкотре обдурити українців”, – пояснив він.

Також журналісти звернули увагу на сауну, розташовану у підвальному поверсі.

“2016 року були завершені реставраційні роботи щодо відновлення цього корпусу. Тобто деякі моменти були реконструйовані, попри те, що це територія заповідника, і до цього часу, як ми бачимо по Нижній лаврі, багато дійсно новозабудов, які були не погоджені у свій час із державою”, – розповів Авраамій.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com