Журналісти знайшли на Багамах офшори відомих українців

2.06.2020, 13:52
74296

Низка відомих українських бізнесменів і політиків зареєстрували компанії на Багамських островах, завдяки чому змогли не платити податки в Україні. Відповідні дані опублікував консорціум журналістів Distributed Denial of Secrets, повідомило радіо Свобода в понеділок, 1 червня.

Читайте також: “Місце Порошенка в одиночній камері”, – у США заявили про кримінал, заведений на українського Президента в Америці (відео)

Серед них компанія Pharma Distributing corp., власником якої виявився колишній депутат Верховної Ради і власник групи Фінанси та кредит Костянтин Жеваго.

Як пояснили в його прес-службі, зараз Pharma Distributing ліквідована, а раніше займалася продажем медичних препаратів у країнах Латинської Америки і Карибського басейну.

Також виявлена ​​компанія Drink Inc., яка з початку 2000-х володіє дочірнім підприємством Дрінкс Україна, що випускає соки під торговою маркою Смак. Її директором і президентом був генеральний директор держконцерну Укрспирт Сергій Блескун.

Розслідувачі знайшли дані про фірму Golden Gate Bay Limited, співвласниками якої виявилися колишній депутат Верховної Ради і колишній глава Центрвиборчкому Сергій Ківалов і одеський підприємець Аднан Ківан, котрий володіє будівельною компанією Kadorr Group.

Також у виписках з реєстрів багамських офшорів виявилася компанія Real Estate Holding Ltd одеського бізнесмена Бориса Когана і одеських екс-депутатів ВР Ігоря та Олександра Урбанських.

Ігор Урбанський був першим заступником міністра транспорту в 2006 році. Необхідність реєстрації компанії в офшорній зоні він пояснив журналістам особливостями ведення судноплавного бізнесу. “У світі весь флот перебуває в офшорах”, – наголосив він.

Усього, за даними видання, в опублікованому архіві фігурують майже 60 компаній, зареєстрованих українцями. Більшість з громадян не займає державних посад і є маловідомими бізнесменами.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com