Жили як в казармі, інколи випускали в двір: на Івано-Франківщині викрили “реабілітаційний центр” де незаконно утримували людей (фото)

7.07.2020, 13:33
77599

На Івано-Франківщині правоохоронці викрили “реабілітаційні центри” для алко- та наркозалежних осіб, де незаконно утримували людей проти їхньої волі.

Читайте також: У Вінницькій області викрили дитячу порностудію, ролики продавали за криптовалюту (фото, відео)

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області, пише Главком.

Викриті заклади розміщувались у приватних будинках в Івано-Франківську та в селі Угринів. Керівники цих “реабілітаційних центрів” не мали жодних дозвільних документів на зайняття такою діяльністю та жодного стосунку до медичної сфери.

“До закладів під приводом реабілітації поміщали осіб з наркотичною чи алкогольною залежністю, незаконно та примусово утримували впродовж певного періоду часу та “лікували” за гроші, отримані від близьких родичів”, – йдеться у повідомленні.

У закладах правоохоронці виявили приблизно 40 людей з різних областей України. Вони проживали у кімнатах по кілька осіб в умовах казарменого стану. Лише іноді їх випускали у двір.

З власної волі залишити центр пацієнти не могли, оскільки перебували під постійним наглядом персоналу. Усі документи, які були у “пацієнтів”, відбирали і зберігали без доступу. Дзвінки та розмови телефоном також контролювались.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com