Жителі трьох міст України вибирають мерів

17.01.2021, 12:46
93033

У той час, як місцеві вибори на Донбасі в березні скасували, О 08:00 неділі, 17 січня, в Борисполі і Броварах почалося голосування на перевиборах мера, а в Броварах – також міської ради.

Голосування триватиме до 20:00, передають Українські Новини.

За крісло міського голови Борисполя змагатимуться 16 кандидатів, 13 з яких висунуті в порядку самовисування, ще 3 – від партій.

Секретар Бориспільської міськради Владислав Байчас, на даний момент виконуючий обов’язки мера, балотується в порядку самовисування, хоча на чергових виборах 25 жовтня 2020 року висувався від партії “Слуга народу” і посів третє місце.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, “Слуга народу”, “Батьківщина”, “Наш край” і “Опозиційна платформа – За життя” вирішили підтримати Байчаса як єдиного кандидата.

Від “Європейської солідарності” в мери Борисполя балотується Володимир Борисенко, який на виборах 25 жовтня зайняв друге місце з результатом в 14% голосів виборців.

Від “Всеукраїнського об’єднання” Свобода “балотується Олег Верес, від” Українського демократичного альянсу за реформи (УДАР) Віталія Кличка “- Володимир Кондратенко.

Також в мери Борисполя в порядку самовисування балотується депутат Верховної Ради Ганна Скороход.

За крісло мера Броварів позмагаються 9 кандидатів, 8 з яких висунуті партіями.

Чинний мер Броварів Ігор Сапожко висунутий своєю партією “Команда Ігоря Сапожка -” Єдність “.

Від “Слуги народу” повторно висунутий радник-посланник посольства України в Російській Федерації Дмитро Ратніков.

При цьому, за результатами виборів 25 жовтня, Сапожко отримав 44% голосів виборців, а Ратніков зайняв друге місце з результатом в 13,3%.

Крім цього, в Броварах також проходять вибори до міськради.

Загальна кількість мандатів – 38.

16 партій висунули 514 кандидатів в депутати Броварської міськради.

Результати всіх виборів повинні бути встановлені до 29 січня.

Як повідомляли Українськi Новини, раніше Центральна виборча комісія зобов’язала Бориспільський тервиборчком призначити повторні вибори мера до 23 листопада, адже 28 жовтня мер Борисполя і кандидат на пост голови Бориспільської об’єднаної територіальної громади на минулих місцевих виборах Анатолій Федорчук, який виграв вибори мера Борисполя, помер від коронавірусу.

Також 9 листопада Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав Броварський тервиборчком провести повторні вибори мера Броварів і депутатів міської ради, а підставою для позову стали зафіксовані кандидатами і спостерігачами від “Голосу” порушення таємниці голосування на виборчих дільницях в Броварах.

Також повідомлялося, що в Новгород-Сіверському Чернігівської області від коронавірусного захворювання помер мер Олег Бондаренко, якого 25 жовтня переобрали на повторний строк.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com