Життя екіпажу під загрозою: єгипетські військові утримують танкер з українцями на борту

18.05.2019, 22:21
25495

Єгипетський флот утримує вантажний танкер з нафтою Sea Shark, на борту якого перебувають 17 українських моряків.

Читайте також: У Керченській протоці загасили танкер, який горів від січня

Про це написав капітан танкера Віталій Нестеренко, повідомляє “Укрінформ”.

“Ситуація на борту дуже критична! Життя екіпажу під загрозою! Всі ми в заручниках доти, поки вантаж не буде незаконно вивантажено людьми, які працюють на флоті”, – повідомив капітан.

Танкер, завантажений 1,1 млн барелів сирої нафти, наразі перебуває в районі популярного єгипетського курорту Айн-Сохна, проте його збираються перемістити до невідомого капітану терміналу.

Згідно з листом капітана Нестеренка, сьогодні вранці, 18 травня, адмірал єгипетського флоту Мустафа разом з іншими офіцерами піднявся на борт судна та заявив, що всі пересування екіпажу обмежені, поки танкер не буде розвантажений. Адмірал попередив екіпаж, що “якщо хтось не виконає наказ, він застосує силу”. Офіцери флоту поводилися дуже агресивно стосовно команди танкера, погрожуючи зброєю.

“Виконуючи вказівки флоту, екіпаж був розділений на дві групи і зібраний у двох коптильнях. Деякі члени екіпажу почувалися дуже погано через високий кров’яний тиск. Ми попросили організувати візит до лікаря. Військово-морські сили відмовилися”, – пише капітан, зазначивши, що у каютах не дозволили залишитися навіть тим, у кого є проблеми зі здоров’ям.

Крім того, загарбники вилучили багато мобільних телефонів, заборонивши членам екіпажу здійснювати будь-які дзвінки, навіть до посольства або членам сім’ї.

Капітан Нестеренко закликав донести його повідомлення до Інтерполу, ІМО, МОП, ООН та інших відповідних організацій.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com