Зі сталі: історії бійців “Азов”, які захищають Маріуполь

14.05.2022, 17:04
119643

Російські окупанти постійно намагаються штурмувати територію металургійного комбінату “Азовсталь”, де перебувають українські воїни, а також безперервно завдають авіаударів. Водночас люди в усій Україні та у світі виходять на мирні мітинги з проханням до влади, міжнародних організацій та керівників держав врятувати тих, хто ще там залишився, і застосувати процедуру екстракції. Бійцям присвячують пісні, вірші, малюють картини.

Читайте також: У Маріуполі окупанти почали допитувати дітей

Напередодні самі бійці звернулися до ООН та Червоного Хреста з закликом врятувати поранених.

“У повній антисанітарії, з відкритими ранами, перев’язаними нестерильними залишками бинтів, без необхідних медикаментів і навіть харчування”, – так описують умови військові.

У сюжеті ТСН розповідаємо про наших героїв докладніше.

Сергій Волина – командир морських піхотинців – зробив власну сторінку у Твіттер, щоб звернутися до Ілона Маска.

“Кажуть, ти був телепортований з іншої планети, щоб навчити людей вірити у неможливе. Наші планети знаходяться поряд, тому що я живий там, де практично неможливо вижити. Допоможи нам вийти з “Азовсталі” до третьої країни. Якщо не ти, то хто? Підкажи”, – написав він.

На заводі під обстрілами одружилися Валерія та Андрій. Разом їм судилося бути три дні.

“Він прибіг до мене зі шпиталю вночі. Сказав – давай одружимося. І прийшов вже вдруге з каблучками, які він зробив з фольги. Сказав, що ми тепер заручені. Була дуже щаслива. Здавалося, що іншого не потрібно нічого. Я йому обіцяла вибратися”, – зі сльозами на очах згадує жінка.

Напередодні офіцер управління розвідки з полку “Азов” Ілля Самойленко заявив, що його підрозділ не може здатися в полон російським військам, бо має та виконує наказ тримати оборону маріупольського заводу “Азовсталь”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com