Зливи дісталися Черкас: у місті випала місячна норма опадів (фото)

5.07.2020, 18:21
77416

У Черкасах ввечері, 4 липня, випала місячна норма опадів.

Читайте також: У Харкові спека побила рекорд, який тримався 66 років

Як інформує Главком, про це повідомляє місцеве видання  ВиЧЕрпно.

“Грозові хмари місцями зумовили сильні зливові дощі, які за інтенсивністю та тривалістю досягли ІI рівня небезпечності — помаранчевого”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що злива супроводжувалася шквальним вітром 17 м/с та градом, середній діаметр якого в районі Черкаського аеропорту становив 5 мм.

Черкащани у соцмережах писали, що “грози, шквали, град і злива добряче остудили повітря – з 32 градусів до початку стіхії – до 19,5 градусів о 21.00”.

“При тому, що злива тривала 15 хвилин, затопило Південно-Західний район, Казбет, вулиці Героїв Дніпра, Гагаріна та Університетську, Тараскову, автомобільне коло біля літака по Смілянській”, – уточнили місцеві жителі.

Ситуацію прокоментував представник громадської ради при КП “Черкасиелектротранс” Валерій Мироненко.

“Через потужну зливу, яка тривала близько 15 хвилин, “поплили” річковий вокзал і частина митниці разом із відремонтованими вулицями, вулиця Смілянська в районі центрального стадіона і озера Ріца, в районі літака утворилося вже давно позабуте озеро. Навпроти п’ятої поліклініки підтопило. І не очікувано затопило ділянки вулиці Сумгаїтської, яка зараз знаходиться в стадії капітального ремонту. Як мені вдалося особисто виявити, каналізаційні решітки майже на всій ділянці, де ведуться будівельні роботи, були не готові до такого дощу, були забиті будівельним сміттям і піском”, – наводить слова Мироненка портал ПроЧерк.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com