ЗМІ дізналися, що міститиме шостий пакет санкцій ЄС проти Росії

30.04.2022, 18:35
118605

Вже наступного тижня ЄС анонсує шостий пакет санкцій проти РФ, який міститиме відключення Сбєрбанку від системи SWIFT та поступове запровадження нафтового ембарго.

Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що ЄС планує повністю відмовитися від російської нафти в кінці цього року. Однак до того часу Союз запроваджуватиме обмеження поступово. Наімовірніше, спочатку під санкціями опиниться російська танкерна нафта, а потім і трубопровідна.

ЄС обговорював й інші варіанти для скорочення доходів Росії від нафти, зокрема обмеження цін, а також спеціальні механізми оплати та тарифи. Ці заходи спрямовані на те, щоб якомога сильніше вдарити по російських доходах і при цьому не нашкодити світовому ринку.

Крім того, до шостого санкційного списку тепер включать і Білорусь за її роль у російському вторгненні, у ході якого вона надала РФ територію для військ окупантів.

Слід зазначити, що в черговому пакеті санкцій ЄС також буде домагатися того, щоб більше банків з Росії та Білорусі були відключені від міжнародної платіжної системи SWIFT. Йдеться, зокрема, і про російський “Сбербанк”. 

Серед інших пропозицій, які будуть обговорюватися в рамках нового пакету санкцій, – обмеження на консалтингові та хмарні послуги, а також на купівлю нерухомості. Також ймовірно будуть схвалені індивідуальні санкції, що стосуватимуться військових чиновників, бізнесменів та їхніх соратників, а також відповідальних за воєнні злочини росіян в Україні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com