ЗМІ з’ясували, хто в Росії допомагав пілоту, який викрав вертоліт Мі-8

19.09.2023, 12:02
146955

Пілота Максима Кузьмінова, який викрав і передав Україні вертоліт Мі-8, до переходу на українську сторону могла підштовхнути його мати, вона ж могла організувати його втечу.

Читайте також: Тіло ексголови Херсонської ОВА Лагути знайшли біля гаражів

Як пише російський тг-канал “База”, до такого висновку прийшли слідчі.

Відзначається, що за кілька місяців до того, як Максим Кузьмінов перегнав вертоліт з Курська в Харківську область разом з екіпажем, його мати, Інна Кузьмінова, безслідно зникла в Примор’ї – вона пішла у відпустку і перестала виходити на зв’язок.

Як розповіли “Базі” знайомі сім’ї, Максим ріс без батька, а Інна багато працювала і часто їздила на заробітки в Корею. Вихованням хлопця займався його дід Герман Кузьмінов – заслужений льотчик Росії, який розбився на вертольоті, коли Максиму було 17 років.

Відзначається, що до минулого року мати підтримувала кар’єру сина, але з початком війни все змінилося, вона сильно переживала, що сина перевели з Примор’я до кордону з Україною і зізнавалася знайомим, що не хоче, “щоб син йшов на війну”.

“У грудні Кузьмінова стала вести себе замкнуто — вона згадувала, ніби “збирається кудись їхати” і шукати Максима. У січні вона пішла у відпустку, і більше її не бачили ні колеги, ні близькі. Лише пізніше жінка повідомила, що шукати її не потрібно”, – пише видання.

А кілька місяців по тому Максим Кузьмінов викрав вертоліт Мі-8.

“Слідчі вважають, що Максим міг зважитися на викрадення під впливом матері. Ймовірно, саме вона брала участь у переговорах з представниками спецслужб України. При цьому, куди Інна поїхала взимку і де вона знаходиться зараз, невідомо”, – пише “База”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com