ЗМІ заявили про “причетність” Залужного до підриву “Північних потоків”: що кажуть у Шольца

29.08.2023, 15:03
145861

У канцлера Німеччини Олафа Шольца назвали “спекуляцією” розслідування німецьких ЗМІ про начебто причетність головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного до підриву двох російських газопроводів “Північний потік”.

Читайте також: У Польщі викрили 16 агентів РФ: частина – українці, які тікали від війни, наймолодшому зраднику 16 років

Відповідну заяву зробив заступник речника Бундестагу Вольфганг Бюхнер, повідомляє Укрінформ.

25 серпня журналісти німецького видання Spiegel і телеканалу ZDF опублікували розслідування, в якому йшлося, що Залужний міг керувати спецоперацією з підриву ниток газопроводів “Північний потік”.

Бюхнер відкидає такі висновки журналістів. Він наголосив, що не збирається втручатися у перебіг розслідування щодо інциденту з газопроводами.

“Я взагалі не хочу втручатися в будь-які спекуляції. Це зарано… Федеральний уряд не надає жодної інформації про всю ситуацію, поки це розслідування триває, ми не будемо втручатися“, – заявив заступник речника Бундестагу.

Він також розповів, що з боку німецького уряду розслідування щодо газопроводів проводять федеральні прокурори з Карлсруе. Відповідною справою вони почали займатися від жовтня 2022 року. Федеральний прокурор Карлсруе залучив до розслідування Федеральне управління кримінальної поліції та Федеральну поліцію.

Бюхнер зазначив, що Берлін у будь-якому разі продовжить підтримку України.

На розслідування німецьких ЗМІ відреагував і речник голови МВС Німеччини Максімілліан Калль. Він сказав, що міністерка Ненсі Фезер аналогічним чином не підтримує спекуляції щодо висновків розслідування. У відомстві чекають на офіційні результати від прокуратури з відповідною базою доказів.

“За принципом верховенства права зрозуміло, що винуватці такого акту врешті-решт повинні бути притягнуті до відповідальності”, – додав Калль.

Зауважимо, напередодні розслідування німецьких журналістів прокоментував міністр оборони України Олексій Резніков, який назвав їхню теорію “маячнею”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com